Paška uvala okružena je s 27 kilometara pješčanih plaža. Pored toga, otok Pag je bogat plažama i na svojim vanjskim dijelovima. Lijepe plaže nalaze se u Staroj Novalji, Novalji, Šimunima, Košljunu, Povljani, Smokvici, Vlašićima, a vrlo su zanimljive i plaže daleko izvan naselja, kao što su Goriška draga, Mali zaton, Veliki zaton, Malin, Baška slana.

Najveća od svih paških plaža i najbolje opremljena je plaža Zrče nedaleko do Novalje. Na plaži Zrče postoje vrlo kvalitetni ugostiteljski objekti i zabavni centri, pa se na toj plaži može boraviti i tijekom ljetnih večeri. Vrlo je lijepa i osobito zanimljiva plaža Sveti Duh jer jedina na otoku ima pješčani podmorski dio. Pijesak na Svetom Duhu je sitan, mekan, vrlo ugodan. Plažu na Sv. Duhu preporučujemo obiteljima s djecom, jer se plićak nalazi čak pedesetak metara od ruba plaže. Središnja plaža grada Paga je Prosika na kojoj dnevno boravi više tisuća kupača. Dobro je opremljena ugostiteljskim sadržajima, ima bogatu ponudu pića, sladoleda i hrane, a mogu se iznajmiti pedaline, sandoline i skuteri, igrati odbojka na pijesku. Odmah iza plaže je parkiralište, a i sam centar grada se nalazi u neposrednoj blizini.

Ugođaj u uvali Slana, je vrlo interesantan. U njoj vlada gotovo mistična tišina koju tek povremeno prekidaju krikovi galebova ili orlova kojih ima na okolnim liticama. More je svježe, plaža ugodna za sunčanje i preporučujemo je onima koji ne vole vrevu i velik broj kupača oko sebe. Plaža Malin je pjeskovita i uz nju se nalazi izvor vode, smještena je u Paškim vratima. Nautičarima se preporučaju sve plaže na vanjskom, zapadnom i južnom dijelu otoka. Primjerice, to su plaže u mjestima Šimuni, Povljani ili Smokvici. Plaže u Goriškoj dragi, Malinu, Malom zatonu, Velom zatonu i Baškoj slani pristupačne su samo plovilima. Do plaža Zrče, Sveti Duh, do plaža u Šimunima, Povljani može se doći i vozilom. Na otoku su najprisutnije pješčane plaže. Kamenite plaže nalaze se samo na zapadnom dijelu otoka, u naseljima Varsan, Dudići, Jakišnica, Potočnica i Tovarnele.

PLAZE-PAG-11
PLAZE-PAG-19
PLAZE-PAG-21
paskavrata
IMGP4516
IMG1767
PLAZE-PAG-24
IMGP4550
IMG1813
IMGP4533